Ga naar de inhoud

De omgeving

In de nabije omgeving van het vakantiepark zijn vele recreatiemogelijkheden. Voor jong en oud, sportief en relaxt. Voor elk seizoen is er wel wat te doen. Ook in de herfst en winter.

Medemblik Centrum

Het gezellige oude centrum van Medemblik met haar 3 havens is altijd een bezoek waard. Er zijn vele leuke winkels en restaurants te vinden. Geniet van de mooie oude panden langs historische straatjes. De havens liggen vol met oude en moderne boten. Tijdens een van de vele zeilwedstrijden van Medemblik is het er lekker druk.

Radboud

Cultuurgoed

Medemblik is een van de oude havensteden rond het IJsselmeer. Er is daardoor een ruim aanbod aan oud Hollandsche cultuur:

Watersport

Voor de watersportliefhebber is Medemblik een van de beste steden om een vakantie door te brengen. Niet voor niets traint het Nederlands Olympisch zeilteam regelmatig bij het Regatta Center in Medemblik. Van roeiboot tot zeiljacht en supplank tot kite, het is mogelijk. Er is het grote IJsselmeer maar ook het rustige binnenwater. De supplank of roeiboot kan zelfs aan de eigen steiger van het huis worden aangelegd.

Recreatiegebied

Direct tegen het park aan de andere kant van de dijk ligt een groot recreatiegebied met meerdere stranden, wandel en fietspaden. Hier kunt u sporten, fietsen, handbiken of ontspannen op een van de stranden of grasvelden. Bij het strandpaviljoen De Zoete Zee kan de lunch of diner genoten worden.

Hoorn
Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
Zuiderzeemuseum

Steden in de buurt

In de directe omgeving van Medemblik zijn diverse andere prachtige steden zoals Enkhuizen en Hoorn. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is zeker een bezoek waard. Of Sprookjeswonderland voor de kleine kinderen. Zowel Enkhuizen als Hoorn hebben ook een schitterende historische haven. Vanaf het Trammuseum in Medemblik kunt u per trein of boot naar deze havensteden reizen.

En ook Amsterdam is met de auto in 45 minuten te bereiken.

Praktisch

Naast alle recreatieve faciliteiten heeft Medemblik ook alle praktische faciliteiten. Zo zijn er op 2 kilometer afstand van het huis een Albert Heijn, Aldi, Spar, Kruidvat, enz. te vinden. Ook is er een huisarts.